Bourjois 123 Perfect CC Cream Review and Swatch

Monday, December 22, 2014

Hello, lovelies~ Just when I thought I've had enough with CC creams, I saw one from Bourjois and decided to try it out. This happened before my second holiday trip to Singapore a few weeks ago, so here I am to give you my thoughts on it.


The CC cream didn't have any seal, be it outside (like a plastic) or inside (aluminium seal on the opening op the bottle). It's just packaged inside a squeeze tube without any description of what the ingredients are. Why, Bourjois? Do you not want us to know what's inside? ^_^;;


Equipped with a black twist off cap, this CC cream has stood the test of travelling in one of my makeup bags. It didn't spill, making it suitable for travelling. The pointy tip makes it easy to dispense the cream without having too much on hand. However, it does tend to spill because of the runny consistency.


I bought Light Beige because it matches my neck's shade. Yes, I prefer matching the shade to my neck so I won't have to blend it down to my neck. The consistency makes it easy to blend all over my face without being streaky or patchy.

Left : Bare Skin
Right : One Layer of Bourjois CC Cream

This isn't the first CC creams I've tried, so I can say with confidence that this feels more like a BB cream, even leaning towards liquid foundation. Most of the CC cream I've tried had little to no coverage or giving me a ghastly white color on my face. This isn't one of those CC creams. It has medium coverage with a satin finish that makes it look like healthy skin.

Flaky skin alert!

Despite the '24 hr Hydration' claim, it doesn't work on dry areas on my face. It clings onto those dry patches, exaggerating it even more for the world to see. However, it's not a problem on the slightly oily areas on my face. Oil control is around 3 hours, if I just stayed in front of the PC, not doing anything vigorous.

CC Cream Ingredients. Source

I daresay this is similar to the Healthy Mix Serum foundation, with just a runnier consistency. I do prefer this one because it is devoid of alcohol/isopropyl alcohol that tends to anger my skin. Maybe this is the improvised version of the healthy mix serum foundation? I don't know.

In conclusion, I find it hard to see this as a CC Cream as it feels similar to one of their previous foundations. What about you? Have you tried this CC Cream? Le me know in the comments below and until then, I'll see you later~

follow us in feedly

© Diary Of A Product Junkie (Stephanie Nangoi) All Rights Reserved.
Copyscape Banner

You Might Also Like

11 comments

  1. hmmm...tadinya ngidam2in cc cream ini...tapi mmng ada bbrapa yg ngereview kalo cc cream ini bakal bikin kering di area dry patches...smpet jd ragu2 belinya,, tpi stlh bnr2 terbukti oleh ci phanie,, diriku mengundurkan diri untuk membelinya...
    btw hargany masih 170an rb kan,, ci?? ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harganya aku beli sekitar Rp 200,000 (dibuletin dari Rp 19x,000, lupa) di Watsons. Naik dong berarti.. >.<

      Delete
    2. wahhh,, iya nih hargany naik..waktu itu cek harga di counter bourjois yg di PS masih 170an..fix deh ga jadi beli

      Delete
  2. hmmm ga jadi pengen beli setelah baca review ini ci *_* kulitku gampang kering soalnya hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kering yang sampe ngelupas2? Aku juga suka pakenya pas kulitku lagi agak berminyak biar ga kliatan kering. ^_^;;

      Delete
  3. mukaku kering banget, pasti ga cocok pake ini -___- thank you udah bikin aku fix ga akan beli hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Win~ Sayang banget dia ga pas buat kulit kering ya. Kalo aku lagi kepengen banget pake tapi kulitku lagi kering, biasanya aku akalin pake beauty blender yang agak basah biar ga terlalu kering. It kinda works~ ^_^

      Delete
  4. Aku malah cocok banget pake iniii. Kulitku kombinasi, pipi sama dagu dan sekitar bibir itu kering sampe suka ngelupas tp hidung berminyak dan pake cc cream ini bikin kulitku keliatan sehat dan glowing tp ga lengket atau berminyak gitu. Emang reaksi setiap orang beda yaaa, harus cobain sendiri buat tau cocok atau nggaknya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi~ Iya, pas kulitku masih kombinasi tapi dominan berminyak, pake ini enak, ga ada acara ngelupas. Tapi pas lagi kering, jadinya makin keliatan ngelupasnya. >.<

      Delete
  5. sis aku jadi bingung, jadi lebih bagus mana, healthy mix foundation atau cc cream ini? soalnya aku baca review healthy mix kamu katanya bagus hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Cintya~ Di reviewku tentang Healthy Mix Serum, aku sudah jelaskan bahwa aku memikirkan untuk menggunakannya tiap hari, tetapi kandungannya yang membuat aku berpikir ulang. Semoga bisa dimengerti ya~ :)

      Kalo kulitmu sensi sama kandungan alkohol, isopropyl alkohol, dan sejenisnya, mungkin bisa pilih CC cream krn ini ga ada alkoholnya, sedangkan healthy mix foundation serum ada kandungan alkoholnya.

      Dalam masalah coverage hampir sama.

      Delete