Face Cleansing Routine

Wednesday, January 22, 2014

Hello, lovelies~ Removing my makeup at the end of the day is always a must for me because of my acne prone skin. Even when I'm lazy, I force myself to at least get it off using a cleansing water that doesn't need to be rinsed. ^_^


Today, I wanted to share the steps of my cleansing routine, from using heavy makeup complete with mascara, eyeliner and lipstick all the way to those days when I wear zero makeup. Enjoy~ 

My definition of each of the condition stated above is:
  • Heavy makeup is when I'm using foundation, concealer, powder, eyeliner, mascara, eyeshadow, blush, bronzer, lipstick/tint, and lip gloss.
  • Light makeup is when I'm only using foundation/BB cream/CC cream, powder and tinted lipbalm.
  • No makeup is no makeup, duh. 
As for my daily cleansing products:
  • Eye and Lip Makeup Remover: Maybelline Makeup Remover Eye and Lip
  • Micellar Cleansing Water: Bioderma Sensibio H2O
  • Cleansing Oil: shu uemura Fresh Cleansing Oil
  • Foaming Face Wash: Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash 
Do share your cleansing products in the comments below because I would love to know what you use for everday. Until then, I'll see you later~


© 2010 - 2013 Diary Of A Product Junkie (Stephanie Nangoi) All Rights Reserved. Copyscape Banner

You Might Also Like

13 comments

  1. Hai cc.. Kalau boleh tahu.. Milk Cleanser itu masuk ke bagian mana ya ce?? Apakah itu termasuk micellar cleanser??
    Mohon bimbingannya ^^

    littlefunnyworlds.blogspot.com (please welcome cc)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Steph~ Kalo milk cleanser itu bisa dipakai sebelum face wash karena biasanya kan agak berminyak ya rasanya, jadi lebih enak kalo dicuci lagi dengan face wash. Tapi kalo cleansing milknya ga ada rasa berminyak setelah itu ya tidak apa2 juga kalo tidak difollow up dengan face wash.

      Micellar cleanser itu jenis pembersih yang tidak perlu dibilas lagi dengan air ataupun face wash, seperti Bioderma salah satunya yang paling terkenal. :) Kebanyakan dalam bentuk air, bukan seperti cleansing milk. :)

      Semoga menjawab ya. :)

      Delete
  2. Can I clean the foundation/BB cream/sunscreen on my face just by washing my face with facial wash?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Ivana~ If you feel that it removes every bit of dirt and excess makeup, sure! ^_^

      Delete
  3. Cara aku bersihin muka juga mirip cara cece cuma urutannya beda dikit :)
    Kalo aku eye lip remover-cleansing oil-face wash-micellar cleansing water-face wash
    Soalnya kalo aku pake micellar cleansing water dlan sebelum cleansing oil jadi lebih boros micellar cleansing water dan kapas

    Product use:
    Eye and Lip Remover : Loreal
    Cleansing Oil : EVOO
    Micellar Cleansing Water : Bioderma
    Face Wash : Acnes untuk cuci muka pertama yang kedua setelah Bioderma pake Maxipeel anti Acne

    ReplyDelete
  4. Hi phanie, I only use shu's ultime8 cleansing oil to remove my make up, and I didn't do any foam facial wash at all. As the BA of shu's told me that the cleansing oil did all the job, and leave the skin moisted. Is it true? What's your opinion ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I can't really say it's true or false, have you checked your face after using the cleansing oil? It can be with a toner or any makeup removing water. If the cotton pad comes out clean, then it should be enough, probably.

      Delete
  5. wahh ud pakai cleansing oil ttp pake cleansing water ya ce? kukira sama aja lhoo >.<
    dan kalau no makeup cece tetep pake cleansing oil yaaa? aku biasa pakai foam cleanser aja langsung.. blm bener nih kyny step2 aku -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku biasanya sampe rumah ga langsung pake cleansing oil soalnya, Rin. Biasanya sampe di rumah sore jam 5, pake cleansing water dulu, trus kalo uda mo tidur jam 11an, baru pake cleansing oil+face wash. ^_^

      Kalo ngerasa udah bersih, gpp sih, Rin ^_^

      Delete
  6. Aku kalau sehari-hari (kayaknya masuk kondisi light make up/no make up) cuma pakai cleansing water trus lanjut foam cleanser. Kalau heavy baru pakai cleansing oil :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku takut ga keangkat si sunscreennya, makanya pake cleansing oil, hehehe ^_^

      Delete
    2. eee~, sunscreen itu rada "bandel" emangnya ci? aku sehari2 cuman pake facial foam aja~ T.T pantesan kadang2 break out walo uda bersihin muka :D

      Delete
    3. Tergantung sama facial foamnya, mbak, kalo emang bagus, bisa bersih. Akunya aja parno, hahaha, takut jerawatan kalo ga double cleansing. =))

      Delete