Review: Maybelline Clear Smooth Minerals Healthy Natural Concealer

Wednesday, March 28, 2012

Since I'm talking about concealer from my previous post, I thought that I'll just continue the concealer review marathon. In this post, I'm going to be talking about Maybelline's concealer.

Maybelline Clear Smooth Minerals Healthy Natural Concealer
(Shade: Medium Sand)

Availability: Maybelline counters in Jakarta
Price: Rp 35,000

The concealer didn't come in a box or any other packaging. It is a tube with a lipgloss-like applicator. The packaging may look unhygienic, but I usually dab a little amount on the back of my hand ( already cleaned, of course!) and continue to apply it on my face with either a blending brush or a damp sponge. Depending on my mood that day, lol. 

I usually use this for my blemishes and sun spots because the SPF helps to prevent those spots from darkening. It's easily blended because it has a slightly runny texture. This concealer offers quite a remarkable coverage, ranging around medium, able to cover my acne scars slightly. It's also great in erasing the redness I find around my nose and mouth area.

Overall, I prefer this concealer over my other when I want more coverage, but still look natural. I would also use this when I go out in the day because it has sun protection and that is always a good factor to consider. 
Image and video hosting by TinyPic

You Might Also Like

15 comments

  1. wah kemarin sempat mau beli ini cuman masih ragu-ragu, sekarang habis baca langsung mantap beli hehehe^^

    ReplyDelete
  2. aku pernah beli tp tyt wrn nya ga bs masuk buat nutupin dark circle T_T *apa mungkin aku salah pilih shade ya*

    jadinya kebuang sia2 deh ini concealer..huks

    ReplyDelete
  3. aku jg beli ini tapi shadenya salah sepertinya cum bisanutupin dark circle aja jadinya.

    aku beli ini hargnya malah 2x lipat dr yg kamu beli >.<

    ReplyDelete
  4. @Sha: Wuih, mantap jaya.. Warnanya kalo ga salah cuman satu deh.. T^T
    @Xiao: Mungkin dark circlenya parah kali sis, jadi kurang bisa cover si concealer.. dark circleku ga gitu parah sih, mild lah.. hahaha ^_^
    @Yohana: Heeee? Masa sih dua kali lipat? Apa aku masukin harganya?? Nanti aku cek lagi yah.. ^_^

    ReplyDelete
  5. Aku juga suka banget sama si mineral concealer ini, hasilnya natural dan ga belang. Oke banget deh buat reduce redness gara2 jerawat (yang mau tau bisa liat review penampakan before-after nya di blog-ku). Harganya juga murce, waktu aku beli juga masih sekitaran 30ribuan tapi beberapa minggu lalu liat di twitternya maybelline katanya harga si mineral conce ini 60ribu, udah naik kali ya sekarang.

    ReplyDelete
  6. @Nacchu: Redness, go away~ Buset bisa naik jauh bener.. Coba ntar ku liat deh kalo lewat Maybelline. -____-

    ReplyDelete
  7. btw say harganya kamu beli cuman 35rb? murah banget.. kemarin aku nanya ke counter harganya 65rb lho..

    ReplyDelete
  8. @Sha: Seingetku harganya 35-an waktu aku beli, which is tahun lalu sekitar bulan Agustus-ish.. Nacchu juga beli 30 ribuan soalnya ^_^

    ReplyDelete
  9. walah naiknya banyak juga ya..hehehe

    ReplyDelete
  10. buat area mata berminyak cucok ga ya say? kebetulan lagi hunting concealer nih.

    ReplyDelete
  11. Sha, lumayan juga.. Jadi mahal..
    Pygmallion, aku biasanya kalo ky gt diblot dl pake kertas minyak br pake concealer trus set pake loose powder.. ^_^

    ReplyDelete
  12. whoaaa... I bought this product last month and it costed me almost twice price of yours, around 65.000 IDR. I feel robbed. T_T

    I don't really like the product, it leaves grey-ish tone on my skin, probably due to my skintone. The coverage was pretty good however. It works really well for covering acne scars & dark spots but for dark circles not so much :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I bought it a long time ago~ I was surprised to see that it has increased in price 0_0;;

      Too bad it's not a good match for your skintone, but it does cover acne well! I just wish they bring in more shades here T^T

      Delete
  13. Bagus mana sama concealernya etude house?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku lebih suka surprise essencenya etude karena kalo yang ini bisa agak cakey kalo ga ati2 ^_^

      Delete